Ordbok över Finlands svenska folkmål eli Suomen ruotsalaismurteiden sanakirja on nyt vapaasti luettavissa Kotimaisten kielten keskuksen verkkosivuilla osoitteessa http://kaino.kotus.fi/fo(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Aluksi verkossa on osa I–K, myöhemmin tulevat osat A–H ja L–O, ja sen jälkeen verkkosanakirjaa täydennetään vähitellen uusilla artikkeleilla. Sanakirja-artikkeli sisältää tietoa sanan merkityksistä, ääntämyksestä, levikistä ja joskus myös historiasta. Esimerkkilauseet havainnollistavat sanan käyttöä.

Verkkosanakirjassa tietoa on mahdollista hakea eri tavoin ja sana-artikkelin eri osista. Haun voi kohdistaa myös vain tiettyyn murrealueeseen tai pitäjään. Erikoishaulla voi etsiä vaikkapa kaikki Kirkkonummen ruotsalaismurteen venäläiset lainasanat.

Sanakirjaa toimitetaan Kotimaisten kielten keskuksessa. Painettuun sanakirjaan tulee seitsemän osaa ja noin 120 000 hakusanaa. Valmiina on neljä osaa.

Suomen ruotsalaismurteiden sanakirja, Ordbok över Finlands svenska folkmål, osa I–K osoitteessa http://kaino.kotus.fi/fo(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).