Ruoka on monelle intohimo, mutta ruoan turvallinen käsittely ei aina ole niin helppoa. Perusasiat ruokahygieniasta ja elintarvikepakkausten merkinnöistä voi lukea kahdesta selkokielisestä esitteestä, jotka ovat juuri ilmestyneet. Mitä kaikkea elintarvikkeen pakkaus kertoo -esitteessä opastetaan tavallista kuluttajaa lukemaan pakkausmerkinnät oikein. Esitteessä kerrotaan muun muassa, mitä eroa on parasta ennen -päiväyksellä ja viimeisellä käyttöpäivällä. Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon -esite kertaa ruoanlaiton hygieniaohjeet käsienpesusta ruoan oikeaan säilytystapaan jääkaapissa. Ilmaiset esitteet ovat Eviran ja Selkokeskuksen yhteisjulkaisuja, ja niitä voi tilata rajoitetun erän Selkokeskuksesta  (selkokeskus@kvl.fi). Molemmat esitteet löytyvät myös verkkojulkaisuina osoitteesta https://selkokeskus.fi/selkojulkaisut/selkokieliset-julkaisut-aiheen-mukaan/#ruoka(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Selkokieliset esitteet sopivat kaikille, jotka haluavat lukea aiheesta tiiviisti ja helposti. Erityisen hyvin ne sopivat lukijalle, jolla on lukemisen tai kielen ymmärtämisen vaikeuksia. Selkokeskus julkaisee säännöllisesti esitteitä myös muista aiheista, esimerkiksi Euroopan unionista ja vaaleista on julkaistu tietoa selkokielellä. Selkokielestä ja Selkokeskuksen palveluista löytyy tietoa Selkokeskuksen internetsivuilla osoitteessa www.selkokeskus.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).