Monen tarkkakorvaisen kansalaisen huomiota on herättänyt Espoon uuden kauppa- ja palvelukeskuksen nimi ja varsinkin sen taivutus. Esikuva ei ole vähempi kuin Amerikan Big Apple. Siitä on saatu suoraan nimen kirjoitustapa. Lisäksi yrittäjät mainostavat keskusta taivuttamatta nimeä: ”Töihin Iso Omenan ravintolamaailmaan”, ”Iso Omenaan avataan ravintolamaailma”. Ihmiset, jotka alkavat käyttää keskuksen palveluja, oppivat pian hyväksymään kauppiaiden keksimän nimen sinänsä ja sen ohjeista poikkeavan kirjoitustavan, mutta he haluavat kuitenkin noudattaa kielivaistoaan ja käydä Isossa Omenassa ja ajaa Isoon Omenaan tai kiertää kaukaa Ison Omenan.

Yleisö on oikeassa. Suomen kielessä adjektiiviattribuutti taipuu pääsanan mukaan. Uuden keskuksen yrittäjät ilmeisesti pelkäävät, että nimen hahmo hämärtyy taivutusmuodoissa, mutta pelko on turha. Tekstissä ja puheessa taivutetaan kaikkia nimiä suomen kielen sääntöjen mukaan – ja kielen käyttäjien kielitajun mukaan –, eivätkä nimet siinä mitään menetä. Liikeyritysten logot isoine alkukirjaimineen ja kuvineen eivät ole normaalia kielen ainesta; niiden kuvaan perustuva viesti ei voi siirtyä sanallisen viestin malliksi.

Nimen taipuvan alkuosan malli on olemassa vanhoissa paikannimissä. Kun esimerkiksi Nurmijärvellä on ollut talo Isokallio, sen mukaan on nimetty Isonkalliontie. Tämä muoto pitäisi saada myös tienviittoihin, koska paikkakuntalaiset ovat aina sanoneet nimen niin. Tampereella eräs toimittaja on pyytänyt nimikylttiin ”Mustalahdenkatu” yhtä n-kirjainta lisää, koska tamperelaiset tuntevat vain Mustanlahdenkadun.

Nimen alkuosan taivuttamisesta ja oikeinkirjoituksesta on tullut yhä yleistyvä ongelma, kun vanhat kirkot saavat rinnalleen uusia moderneja kirkkorakennuksia ja pappilat eivät enää sovi virka-asuinnoiksi. Vanhat pappilat otetaan uusiokäyttöön monitoimitaloiksi. Mikä on niiden nimi silloin? Vakiintuneet paikannimet tarjoavat mallin näillekin: nimet ovat Vanhakirkko ja Vanhapappila. Taivutuskin noudattaa kielen malleja: konsertteja ja erilaisia tilaisuuksia järjestetään Vanhassakirkossa tai Vanhassapappilassa, ja paikalle johtaa Vanhanpappilantie.