Vuodenvaihteessa toteutui neljä kuntaliitosta: Kurikan ja Jalasjärven, Lahden ja Nastolan, Hollolan ja Hämeenkosken sekä Säkylän ja Köyliön liitokset.

Kun ympäröivät kunnat yhdistyvät kaupunkikeskukseen, on luonnollista, että laajentuneen kunnan nimenä säilyy kaupungin nimi: Nastola yhdistyy siis Lahteen ja lakkaa olemasta kuntana.  Muissakin liitoksissa väkiluvultaan suuremman kunnan nimi (Hollola, Kurikka, Säkylä) jää liitoskunnan nimeksi.

Hämeenkoski, Jalasjärvi, Nastola ja Köyliö säilyvät edelleen paikanniminä ja asukkaannimityksissä: köyliöläiset asuvat yhä Köyliössä, mutta ovat hallinnollisesti myös säkyläläisiä. Tarvetta on lisäksi puhua kuntaliitosta edeltäneistä, samannimisistä, mutta maantieteellisesti pienemmistä ”vanhasta Säkylästä” ja ”vanhasta Hollolasta”. Yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona on ottaa käyttöön pitäjä-sana entisiin maaseutukuntiin viitattaessa: Jalasjärven pitäjä, Säkylän pitäjä. Esimerkiksi Kiihtelysvaaran kyläyhdistykset ja Pro Kesälahti -seura ovat vuonna 2015 esittäneet, että Kiihtelysvaarasta ja Kesälahdesta käytettäisiin jatkossa pitäjä-nimitystä.

Kuntaliitosten lisäksi Närpiön kunta muuttui 1.1.2016 yksikielisestä ruotsinkielisestä kunnasta kaksikieliseksi. Tämä tarkoittaa, että yksikielisiä ruotsinkielisiä kuntia on Suomessa enää Ahvenanmaalla.