Kielikellon numerossa 1/2006 annettiin uusia ohjeita lyhenteiden käyttöön ja todettiin, että tietyt lyhenteet voidaan merkitä kahdella eri tavalla niiden merkityksen muuttumatta.

Isoin tai pienin kirjaimin – tekniikan lyhenteitä

Sekä isoin että pienin kirjaimin voidaan merkitä esimerkiksi informaatiotekniikkaa tarkoittava IT ~ it (molemmat lyhenteet ovat pisteettömiä). Jonkin verran on käytössä myös samaa tarkoittava, suomenkielisestä sanasta tietotekniikka muodostettu lyhenne TT (~ tt).

Vastaavasti meilläkin käytössä oleva englanninkielinen käsite Information and communication technology lyhennetään ICT ~ ict. Tämän englanninkielisen lyhenteen rinnalla on yleistynyt myös suomalaiseen ilmaukseen tieto- ja viestintätekniikka perustuva lyhenne TVT ~ tvt (pisteettömiä nämäkin).

Pisteellinen tai pisteetön – säätiörekisteriin merkitty

Kahdella eri tavalla, pisteellisinä tai pisteettöminä, lyhennetään sellaiset (yleensä nimen yhteydessä käytettävät) lyhenteet kuin ry ~ ry. ja oy ~ oy. Säätiöiden nimien yhteydessä käytetään lyhennettä sr (= säätiörekisteriin merkitty). Tämänkin lyhenteen merkitsemistapoja on kaksi: pisteetön sr tai pisteellinen sr. Lyhenteitä käytetään esimerkiksi nimissä Outokummun kaivosmuseon säätiö sr tai Onnenmäki säätiö sr.