1. cover
 2. haihatti
 3. housurooli
 4. kanneltaja
 5. klasari
 6. klezmer
 7. lento
 8. maailmanmusiikki
 9. sointilatvus
 10. tribuutti

Vastaukset

 1. Cover (engl.) on sellaisen kappaleen uudelleentulkinta, jonka joku muu laulaja tai yhtye on tehnyt tunnetuksi.
 2. Haihatti (engl. high-hat, high hat, hi-hat) on hi(gh)-hatin tyylisävyltään rento nimitys. Kyseessä on rummustoon eli rumpusettiin kuuluva lyömäsoitin, joka koostuu kahdesta päällekkäisestä symbaalista.
 3. Housurooli on oopperassa nuoren miehen rooli, jota esittää nainen.
 4. Kanneltaja (~ kantelisti) tarkoittaa kanteleensoittajaa, sen pohjana oleva verbi kanneltaa kanteleen soittamista.  
 5. Klasari on klassista musiikkia tarkoittava alan harrastajien slangisana. Helsingissä toimivan Klasariklubin tavoitteena on ”tuoda klassinen musiikki niiden ihmisten kuultavaksi, jotka eivät yleensä konserttisaleihin eksy”.
 6. Klezmer on Itä-Euroopassa kehittynyt juutalaisen kansanmusiikin muoto, jolle on ominaista improvisointi ja lainaaminen eri musiikinlajeista.
 7. Lentosävellyksen tempomerkintänä tarkoittaa ’hitaasti’. Sana on italiaa, kuten muutkin kansainväliset tempomerkinnät.
 8. Maailmanmusiikilla tarkoitetaan eri maiden kansanmusiikista vaikutteita ottavaa kevyttä musiikkia.
 9. Sointilatvus voitti aikoinaan sanakilpailun, jolla etsittiin vastinetta kanoopille. Se on ääntä hajottava ja akustiikkaa parantava laite, jollainen on mm. Helsingin Musiikkitalon konserttisalin katossa.
 10. Tribuutti tarkoittaa historiallisena käsitteenä mm. veroa ja ylistyspuhetta. Sana on alun perin latinaa; uusi merkitys on lainattu englannista, jossa tribute tarkoittaa kunnian-, ihailun- ja suosionosoitusta. Muusikolle voidaan ososittaa kunniaa esittämällä hänen kappaleitaan esimerkiksi tribuuttikonsertissa.

Lähteenä ovat olleet mm. Kielitoimiston sanakirja, Kotimaisten kielten keskuksen nykykielen sanatietokanta,  Wikipedia sekä Taru Kolehmaisen artikkeli Apua musiikista kirjoittavalle (Kielikello 1/2014).