Vanhan kirjasuomen sanakirja (VKS) täydentyi marraskuussa 2015, kun verkkosanakirjaan lisättiin j:llä ja k:lla alkavat sana-artikkelit. Nyt verkossa on julkaistuna aakkosväli jaomainen (paitsi olla).

Uusi aakkosväli jk poikkeaa jonkin verran painetun sanakirjan kakkososasta vuodelta 1994, sillä verkkosanakirjassa on satoja uusia sana-artikkeleita ja lukuisia artikkeleita on korjattu tai täydennetty lisäaineiston pohjalta. Sanakirjan aineistoa on nimittäin täydennetty painetun toisen osan ilmestymisen jälkeen lähes 400 tekstillä.

Ensi kertaa Vanhan kirjasuomen sanakirjassa esitellään nyt muun muassa substantiivit jokamiehenlaita ja katselmusleikki, adjektiivit jukkeroinen ja kotomainen sekä verbit kontramarseerata ja kädettää. Uusia merkityksiä on löytynyt esimerkiksi verbeille jauhottaa (myös ’jauhaa, jauhattaa’) ja johdattaa (myös ’liittää mukaan’). Sanakirjasta selviää sekin, mitä ovat oivukat, mihin on käytetty olkimattoa ja onko syytä tyytyväisyyteen vai huoleen, jos työ sujuu olovahkoisesti.

Seuraava laajempi täydennys on luvassa marraskuussa 2017, minkä jälkeen verkkosanakirja ulottuu a:sta pitkälle o-alkuisiin sanoihin. Vanhan kirjasuomen sanakirjan käyttöohjeita ollaan täydentämässä jo alkuvuodesta 2017. Tekstimuotoisten ohjeiden rinnalle tehdään lyhyitä videoita, joissa toimittajat esittelevät sanakirjan eri hakumahdollisuuksia.

Sanakirja on osoitteessa http://kaino.kotus.fi/vks(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).