Siirry sisältöön

kirjoittajalta

Marianne Laaksonen

Vuosi virkakielikampanjaa

Marianne Laaksonen

Virkakielikampanjan vuosi on ollut täynnä toimintaa ja innostusta. Mukaan virkakielen selkeytystyöhön ovat lähteneet monet kunnat, virastot ja yksittäiset virkamiehetkin. Kampanja päättyy vuoden lopussa, mutta työ jatkuu.

Virka- ja lakikieli

Sinä vai te viranomaisviestinnässä?

Marianne Laaksonen

Suomessa on kohteliasta käyttää asioinnissa ja viranomaisviestinnässä sinuttelua, vaikka teitittelyä käytetäänkin edelleen monissa tilanteissa. Käytössä on myös muita kohteliaita puhuttelumuotoja.

Kohteliaisuus ja vuorovaikutus

Puoliveli ja bonusäiti
Uusperheen nimitysten kirjoa

Marianne Laaksonen

Ydinperheen perinteiset nimitykset eivät yksinään riitä kuvaamaan uusperheen monimuotoisia perhesuhteita. Millaisia nimityksiä on käytössä äiti- tai isäpuolista, uusista sisaruksista ja perheenjäsenistä sekä heidän sukulaisistaan?

Sananvalinta

Valtioneuvoston kertomus korostaa yksilön kielellisiä oikeuksia

Marianne Laaksonen

Valtioneuvosto antoi viime vuonna eduskunnalle lakisääteisen kertomuksensa kielilainsäädännön soveltamisesta. Siitä selviää muun muassa, miten kielivähemmistöjen oikeudet ovat toteutuneet Suomessa.

Kielipolitiikka

Etsimme Sinua, Development Manager

Marianne Laaksonen

Mainosten, lehtitekstien ja työpaikkailmoitusten sekakielisyys puhuttaa niin maallikoita kuin kielenkäytön ammattilaisiakin. Keskusteluissa suomen kieli nähdään usein yksistään hyvänä ja oikeanlaisena ja englannin kieli huonona ja vääränlaisena kielenkäyttönä. Pitäisi kuitenkin pohtia myös sitä, minkälaista englantia käytetään, missä ja miksi.

Tekstit, tekstilajit ja tyyli