Kotimaisten kielten keskuksessa on tekeillä uusi verkossa toimiva hakupalvelu, josta löytyy apu kieli- ja nimikysymyksiin sekä kielen asiantuntijoille että muille kielenkäyttäjille. Palveluun kootaan Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaan ja nimioppaan tarkistetut sisällöt, kysytyimmät kielenhuolto- ja nimikysymykset Kotuksen verkkosivuilta sekä pian julkaistavan uuden Kielitoimiston kielioppioppaan sisältöjä.

Ohjepankin haku kattaa verkossa jo olevista julkaisuista mm. Kielitoimiston sanakirjan sekä etu- ja sukunimien taivutusohjeet. Nimiohjeista ovat mukana myös Maiden nimet seitsemällä kielellä sekä   Svenska ortnamn i Finland (suomenkieliset nimet). Myöhemmin ohjepankkiin lisätään muitakin nimiluetteloita, esimerkiksi Asutusnimihakemisto ja Kreikan paikannimet. Lisäksi ohjeissa on linkkejä muun muassa Kielikellon sähköiseen arkistoon ja Ison suomen kieliopin verkkoversioon.

Ohjepankki aukeaa alkuvuodesta 2015. Samoihin aikoihin julkaistaan myös Kotuksen uudistetut verkkosivut. Ohjepankki tulee tarpeeseen, koska tähän asti kieliohjeet ovat olleet monessa eri paikassa ja toisinaan hankalasti löydettävissä.

Ohjeiden hakemisesta on haluttu tehdä mahdollisimman helppoa. Toisaalta palvelusta voi etsiä vastausta johonkin tiettyyn kysymykseen, toisaalta selailla ohjeita aiheen mukaan ja tutustua itseään kiinnostavaan aihepiiriin laajemmin. Vaikkapa hakusanalla vinoviiva löytyy ohje vinoviivan erilaisista käyttötavoista esimerkkeineen. Selaileva käyttäjä taas voi katsella ohjeita luokituksen perusteella. Esimerkiksi luokka Viivat sisältää kaikki ohjeet, jotka koskevat ajatusviivaa, yhdysmerkkiä, kenoviivaa, vinoviivaa ja vuorosanaviivaa.

Hakupalvelu on itsenäinen osa Kotuksen verkkosivuja. Ohjepankilla on oma osoitteensa, ja sinne pääsee myös Kotuksen verkkosivujen kautta. Ohjeita voi jakaa ja niihin voi linkittää sosiaalisessa mediassa.

Kirjoittajat työskentelevät  Kielitoimiston ohjepankki -hankkeessa.