Radiosta voi kuulla kaikuja Kielitoimiston puhelinneuvonnan historiasta, kun Ylen ykkösen kieliohjelma Aristoteleen kantapää esittää Kotimaisten kielten keskuksen ja Ylen yhteistuotantona laaditun kuulokuvasarjan Kielineuvonnan vuosikymmenet. Siinä esitellään eri vuosikymmenten tyypillisiä kielikysymyksiä 1940-luvulta 2000-luvun ensimmäiselle kymmenelle. Sarja lähetetään seitsemänä jaksona tammikuusta 2016 alkaen siten, että kuukausittain kuullaan uusi jakso.

Ensimmäisessä, 1940-luvulle sijoittuvassa osassa muistellaan muovin syntyä, toisessa 50-luvun huipputapahtumaan olympialaisiin liittyviä kielikysymyksiä. Sarja johdattaa kuulijat myös kuulennolle ja millenniumin aikaan eli vuosituhannen vaihteeseen. Jokaisen uuden jakson ilmestymisen aikaan julkaistaan Kotuksen verkkosivuilla aiheeseen liittyvää tausta- ja lisäaineistoa. Lähteinä ovat olleet Kielitoimiston neuvonnan päiväkirjat sekä lehtileike- ja kirjearkistot. Käsitellyistä kysymyksistä monet ovat yhtä aikaa sekä nostalgisen kaukaisia että tavalla tai toisella edelleen ajankohtaisia.

Paula Vuorela ja Matti Sadeniemi Kielitoimistossa. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto, http://neba.finlit.fi/seura/talonhistoria/hyyrylaisia.html(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)