Siirry sisältöön

2/1983

Juustojen nimistä

Anneli Räikkälä

Suomessa on vanhastaan tehty kotitarpeiksi juoksutinjuustoja etupäässä Länsi-Suomessa. Ne on valmistettu tavallisesti lehmänmaidosta. Tuoreina syötävistä, …

Artikkeli

Mausteet

Pirjo Rantalainen

Suomalainen ei enää mausta ruokiaan pelkällä pippurilla ja suolalla. Kaupan on nykyisin monenlaisia yrttimausteita, maustesekoituksia …

Artikkeli

Ruoan valmistamista tarkoittavia sanoja

Eija-Riitta Grönros

Ruoka voidaan kypsentää monella muullakin tavalla kuin keittämällä tai paistamalla. Samoin on keittämisessä ja paistamisessa …

Artikkeli

Ruoka-alan sanaongelmia. Ruokasanoja suomalaisemmin

Taru Kolehmainen

Ruoka-alan sanaston melkoinen kansainvälisyys aiheuttaa jatkuvasti kirjoitusongelmia. Niitä yritetään ratkoa tavanomaisin keinoin, pyrkimällä mahdollisimman helppokäyttöisiin …

Artikkeli

Ruokalajit

Liisa Huovinen-Nyberg

Täsmällinen kielenkäyttö on ravintola- ja kotitalousalalla tärkeää, jotta aterian nauttijat tietäisivät, mitä he syövät. Tärkeää …

Kirjoitusasu ja ääntäminen