Siirry sisältöön

kirjoittajalta

Minna Saarelma-Paukkala

Alissa ja Kaius, Tova ja Winston – nimipäiväuudistus tuo 60 uutta nimeä kalentereihin

Minna Saarelma-Paukkala

Vuonna 2025 lisätään jälleen uusia nimiä kalentereihin. Suomalaiseen nimipäiväkalenteriin tulee silloin 33 uutta nimeä ja suomenruotsalaiseen 27. Monet suomalaisen kalenterin uusista nimistä, kuten Milena ja Jose, kertovat etunimistömme kansainvälistymisestä. Oman nimipäivän saavat nyt myös entinen rap-artisti Jare Tiihonen eli Cheek ja vastikään edesmennyt kirjailija Miki Liukkonen – sekä Britannian kuningatar Camilla. ​​​​​​​

Nimet

Martti ja moni muu etunimi

Minna Saarelma-Paukkala

Reformaation eli uskonpuhdistuksen vaikutus näkyy kulttuurissamme, myös nykyisessä etunimistössämme. Sitä hallitsevat omakieliset nimet sekä kristillisperäisten nimien suomalaiset nimiasut.

Nimet

Sofia ja Onni, Svetlana ja Ahmed
satavuotiaan Suomen nimitrendit

Minna Saarelma-Paukkala

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta. Miltä maamme kansalaisten etunimistö näyttää tänä itsenäisyyden juhlavuonna? Millaisia ovat uusimmat nimitrendit ja kuinka kansainvälistä nykynimistömme on?

Nimet

Isla, Taika, Luka ja Sisu saavat oman nimipäivän

Minna Saarelma-Paukkala

Vuonna 2015 kalentereihin tulee jälleen kymmeniä uusia nimiä. Suomalaiseen nimipäiväkalenteriin on hyväksytty 39 uutta nimeä ja suomenruotsalaiseen 57. Tulokkaiden joukossa on niin uusia kotimaisia kuin kansainvälisiäkin etunimiä.

Henkilönnimet