Pöydällä limittäin Kielikellon numeroita eri vuosikymmeniltä.
Kielikello on uudistanut ulkoasunsa useita kertoja vuosikymmenten mittaan.

Kielikello uudistuu vuoden 2024 alussa. Lehden ulkoasu muuttuu, ja sisältö järjestellään uudella tavalla. Myös hakutoimintoa päivitetään. Lisäksi juttujen julkaisutahdissa tapahtuu merkittävä muutos. Tähän asti olemme julkaisseet neljä numeroa vuodessa, mutta vuoden 2024 tammikuusta lähtien siirrymme jatkuvaan julkaisemiseen, eli sivustolle ilmestyy uutta sisältöä useammin. Tämä on verkkolehdissä yleinen tapa, ja moni on sitä Kielikelloltakin toivonut.

Juttujen sisältö kuitenkin pysyy entisenlaisena, eli Kielikellossa kirjoitetaan edelleen kielestä, kielenkäytöstä ja kielenhuollosta yleistajuisesti. Myös vanhojen kirjoitusten arkisto on entiseen tapaan käytettävissä. Kielikello löytyy jatkossakin samasta tutusta osoitteesta, eikä uudistus vaikuta esimerkiksi aiemmin tehtyihin linkkeihin, jotka johtavat lehden sivuille.

Kielikellon uudistumisen yhteydessä myös nykyinen uuden numeron ilmestymisestä kertova viesti muuttuu. Nykyisille ilmestymisviestin tilaajille lähetetään ensi vuodesta alkaen nelisen kertaa vuodessa Kielikellon uutiskirje, johon on koottu linkit uusimpaan sisältöön. Ne, jotka eivät vielä ole Kielikellon postituslistalla, voivat halutessaan tilata itselleen uutiskirjeen; tilauksen voi myös perua koska tahansa. Tilaajista ei edelleenkään kerätä mitään muuta tietoa kuin sähköpostiosoite.

Kielikellon uudistus on osa Kotimaisten kielten keskuksessa meneillään olevaa verkkopalveluhanketta, jonka aikana uudistetaan paitsi Kielikello myös ruotsinkielinen Språkbruk-lehti sekä Kielitoimiston ohjepankki ja lopulta myös keskuksen suomen- ja ruotsinkieliset verkkosivut. Uusi Språkbruk ilmestyy verkkoon jo syksyn 2023 aikana.