Siirry sisältöön

Kielikellon käyttöehdot

Kaikki Kielikellossa vuodesta 1968 lähtien julkaistu aineisto (tekstit, kuvat, taulukot, kaaviot ym.) on tekijänoikeuden alaista. Kielikellon kirjoituksia saa lainata (siteerata) toisessa tekstissä hyvän tavan mukaisesti lähteen mainiten, sitä saa jakaa sosiaalisen median kanavissa, ja siihen saa linkittää. Aineiston kopioimiseen toiselle sivustolle tai osittaiseenkin julkaisemiseen sähköisesti tai painettuna on pyydettävä lupa toimitukselta ja tekstin kirjoittajalta tai kuvittajalta. Jos aineiston käyttöön on saatu lupa, Kielikellon ja tekijän nimi on mainittava.

Kielikellon aineistoa ei saa hyödyntää kaupallisesti ilman lupaa.

Kotimaisten kielten keskus pyrkii varmistamaan, että Kielikellossa esitetään oikeaa ja virheetöntä tietoa, mutta käyttäjän on hyvä muistaa, että kirjoitukset ovat eri-ikäisiä ja edustavat omaa aikaansa. Kotimaisten kielten keskus ei vastaa lehden sisältämän aineiston oikeellisuudesta ja virheettömyydestä eikä vahingoista, joita käyttäjälle tai kolmannelle osapuolelle saattaa aiheutua siitä, että käyttäjä toimii saamansa virheellisen tiedon mukaan.

Kotimaisten kielten keskus voi milloin tahansa muuttaa verkossa julkaistavan Kielikellon sisältöä, saatavillaoloa ja käytössä tarvittaville laitteistoille asetettuja vaatimuksia.

Kotimaisten kielten keskus ei takaa palvelun virheetöntä ja keskeytymätöntä toimintaa. Se ei vastaa teknisten vikojen, tietojärjestelmä- tai tietoliikennehäiriöiden, haitallisten ohjelmistojen, huoltojen tai asennustöiden aiheuttamista katkoksista taikka muusta vastaavasta häiriöstä tai virheestä.

Kotimaisten kielten keskus voi halutessaan muuttaa Kielikellon käyttöehtoja. Muutoksista ilmoitetaan Kielikellon verkkosivuilla.