Kysymys: Ovatko muodot karjalainen ja karjalalainen yhtä käyttökelpoisia? Entä keitä ovat pirkkalaiset?
Vastaus: Jokaisen kunnan nimestä voi muodostaa asukasta tarkoittavan sanan lainen- tai läinen-johtimella. Tämän yleissäännön mukaan asukkaannimitys muodostetaan myös la-loppuisista kunnannimistä: karstulalainen, sastamalalainen, ulvilalainen. Karjala-nimisen kunnan asukkaat ovat siis karjalalaisia (kunta liitettiin Mynämäkeen 1970-luvulla). Kun sen sijaan puhutaan Karjala-nimisen maakunnan asukkaista, on käytössä vanhastaan vakiintunut asu karjalaiset.
Monista la-loppuisista kunnannimistäkin on muodostettu myös lyhyempiä asukkaannimityksiä, esimerkiksi kouvolaiset, kittiläiset, tuusulaiset. Nämä nimitykset ovat vain paikallisessa käytössä, eivätkä ne aina ole edes kaikkien kunnan asukkaitten tiedossa. Myös Pirkkalassa on käytetty lyhyttä nimitystä pirkkalainen pidemmän pirkkalalaisen sijaan. Historiallisissa yhteyksissä nimitys pirkkalaiset viittaa keskiaikaisiin lapinkävijöihin.
Yleissäännön (kunnannimi kokonaisuudessaan + lainen) mukainen asu on aina korrekti ja varmempikin valinta, jos ei ole varma paikallisen nimityksen tunnettuudesta.