Viime syksyn (2012) hittiväri oli greige. Väriä löytyi ainakin meikeistä, kynsilakoista, kankaista, astioista, laminaateista ja keramiikkalaatoista, ja sisustusblogeissa sävytettiin greigeen. Vierasperäinen outo sana on saanut monet pohdiskelemaan, mistä väristä on oikein kyse.
Englannin kielessä sana greige ja sen synonyymi grège tarkoittavat paitsi valkaisematonta ja värjäämätöntä kangasta tai lankaa myös väriä, joka väriskaalassa sijoittuu harmaan ja beigen välille. Englantiin sana on lainattu ranskasta, jossa grège merkitsee raakasilkin väriä. Sana greige ei siis ole syntynyt sanojen gray ’harmaa’ ja beige yhdistymisestä, kuten monissa erikielisissä lehti- ja nettiteksteissä on arveltu. Teoriassa näin voisi ollakin. Tällä tavoin lyhentämällä ja yhdistämällä on esimerkiksi muodostettu sana jeggingsit englannin sanoista jeans ja leggings.
Sana greige on ainakin Suomessa saanut myös väriä laajemman merkityksen. Huhtikuun Me Naiset -lehden mukaan sisustuksessa sillä tarkoitetaan ”lämpimän harmaan sävyjen yhdistelemistä luonnonsävyihin, viimeistelemättömiin raakalauta- ja patinapintoihin ja luonnon omiin koristeisiin”. Erään blogin mukaan greige sisustustyylinä viittaa lämpimien harmaansävyjen lisäksi myös rosoisuuteen ja aitoihin materiaaleihin.
Vielä on vaikea sanoa, onko greige vain tämän ajan trendi vai onko se sanana ja värinä tai ilmiönä tullut jäädäkseen. Suomen kieleen sana istuu kirjoitusasunsa puolesta yhtä lailla kuin lainasanat beige ja bridge tai näitä uudempi lainasana grunge. Grunge tarkoittaa tiettyä rockmusiikin tyyliä ja siihen liittyvää muotia, jolle on ominaista mm. pukeutuminen löysiin, kuluneen näköisiin vaatteisiin. Beige on mukautettu suomen kieleen muodossa beesi, mutta muut kaksi esiintyvät pelkkinä sitaattilainoina.
Vierassanojen ääntäminen ja taivuttaminen tuottavat usein ongelmia. Suomen kieltä äännetään suurin piirtein niin kuin kirjoitetaan, ja sääntö pätee myös useimpiin lainasanoihin. Beige ääntyy [beige] tai [beež] ja grunge ääntyy [gruŋŋe] tai [grandž]. Näin ollen greigen voi ääntää sekä suomalaisittain [greige] että englannin mukaisesti [ɡreiž].